Wpisy z tagiem: dania na parze

sobota, 28 listopada 2015
środa, 08 października 2014
sobota, 27 września 2014
czwartek, 25 września 2014
piątek, 19 września 2014
sobota, 09 sierpnia 2014
niedziela, 11 maja 2014
poniedziałek, 30 września 2013
piątek, 06 września 2013
sobota, 25 maja 2013

 

 

Zaczął się weekend (jupi!) zapraszam na kolejną propozycję dania na grilla.

Tym razem to roladki z kurczaka nadziane serem camembert i brzoskwiniami, naprawdę bardzo proste do przygotowania i super smaczne!

Już dziś możecie pomyśleć o jutrzejszym Dniu Mamy i zaserwować jej takie przepyszne danie.
Gwarantuje, że się uda a rodzicielka będzie zachwycona, że ktoś jej podał smaczny obiad :)

Chciałam Was też zaprosić do cały czas trwającego konkursu z atrakcyjnymi nagrodami na stronie www.merci-chef.pl

 

 

Składniki na 4-6szt:

2 piersi z piersi kurczaka

120g sera camembert Merci Chef !

2 połówki brzoskwiń świeżych lub z syropu

tymianek

sól

pieprz

oliwa

 

 

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć, ukośnie pokroić w plastry.

Każdy plaster mięsa rozbić młotkiem przez folię spożywczą uważając by nie przeciąć włókien mięsa, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem z obu stron.

Brzoskwinie i ser pokroić w podłużne kawałki.

Na jednym brzegu rozbitych sznycli układać po kawałku brzoskwini i sera, zwijać roladkę, zabezpieczyć wykałaczką.

Gotowe, surowe roladki zawinąć w folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i ułożyć na grillu. Piec 15 min.

Roladki można również ugotować na parze – gotowe, surowe roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć w parowarze. Gotować 15 min.

Można je też usmażyć. Na patelni rozgrzać oliwę, ułożyć roladki, przesmażyć je szybko ze wszystkich stron by ścięło się białko a następnie smażyć 8-10 min pod przykryciem przekręcając roladki.

Przed podaniem roladki pozbawić wykałaczek.

 

Grillowane roladki z kurczaka z brzoskwiniami i serem camembert

 

 

 

 

Grillowane roladki z kurczaka z brzoskwiniami i serem camembert

 

 

 

 

 

 

niedziela, 12 maja 2013
poniedziałek, 04 lutego 2013

 

 

Kolejna propozycja na smaczne i lekkie danie obiadowe.

 

 

Składniki na 8-10szt:

2 piersi z piersi kurczaka

10 dag sera typu feta

250g mrożonego szpinaku

2 ząbki czosnku

sól

pieprz

oliwa

 

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić na gęstym sicie – najlepiej pozostawiając na noc – ten sposób pozwoli zachować warzywu piękny zielony kolor i potrzebną nam gęstą konsystencję.

Odciśnięty szpinak doprawić pieprzem, wymieszać z  rozkruszonym serem i startymi ząbkami czosnku.

Mięso umyć i osuszyć, ukośnie pokroić w plastry.

Każdy plaster mięsa rozbić młotkiem przez folię spożywczą uważając by nie przeciąć włókien mięsa, oprószyć solą i pieprzem z obu stron.

Rozbite sznycle smarować na całej długości szpinakiem, zwijać roladkę, zabezpieczyć wykałaczką.

Na patelni rozgrzać oliwę, ułożyć roladki, przesmażyć je szybko ze wszystkich stron by ścięło się białko a następnie smażyć 8-10 min pod przykryciem przekręcając roladki.

Roladki można również ugotować na parze – gotowe, surowe roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć w parowarze. Gotować 15 min.

Przed podaniem roladki pozbawić wykałaczek.

 

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą

 
1 , 2 , 3








































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...