Blog > Komentarze do wpisu

Winogrona marynowane - przepis


winogrona_marynowane

 

 

 

 

 

winogrona_marynowane

 

 

 

 


Winogrona marynowane – warto zrobić kilka słoiczków.

Są świetną przekąską i dodatkiem do pieczonych mięs, serów, sałatek, koreczków.

 

PRZEPIS NA MARYNOWANE WINOGRONA

Składniki na marynowane winogrona:

winogrona

zalewa:

½ szkl octu

½ szkl cukru

2 szkl wody

½ łyżeczki soli

 

Jak zrobić marynowane winogrona:

Winogrona odrywamy od kiści, myjemy, nakładamy do słoików.

Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy słoiki, zakręcamy.

Winogrona pasteryzujemy 15 min.



winogrona_marynowane

 

 

 

 

Zobacz też:

 

gruszki w occie  Gruszki w occie

 



 

Śliwki w occie  Śliwki w occie

 

grzyby marynowane  Grzyby marynowane

 



dynia_w_occie  Dynia w occie



czwartek, 09 sierpnia 2018, dorotasmakuje
Komentarze
2018/08/09 21:30:01
Chwała Ci za to, pierwszy raz spotykam się z marynowaniem winogron, pozdrawiam !
-
2018/08/10 11:21:56
Dzięki za pomysł, na zimę będą jak znalazł. Pozdrawiam














































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...