
Pizza biało czerwona z kalafiorem, serem, szynką i papryką - bardzo smaczna!
Pieczona na kamieniu w wysokiej temperaturze - jeśli macie możliwość upieczenia pizzy właśnie w ten sposób, będzie smakować jak z najlepszej pizzerii, oczywiście pizzę można upiec również w piekarniku na blaszce.
PRZEPIS NA PIZZE BIAŁO CZERWONĄ
Składniki na pizzę biało czerwoną:
1 porcja ciasta na pizze - tutaj prosty przepis
1 szkl sosu do pizzy - przepis
kalafior ugotowany
ser żółty
papryka
szynka
oregano
Jak zrobić pizzę biało czerwoną:
Włączamy piekarnik z kamieniem (rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach).
Ciasto rozwałkowujemy cienko.
Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy, smarujemy sosem pomidorowym.
Na połowie pizzy rozkładamy kawałki szynki i papryki, na drugiej połowie ser żółty i pokrojone w plasterki różyczki kalafiora.
Całość oprószamy oregano.
Pizzę zsuwamy na gorący kamień. Pieczemy ok 10 min.



Zobacz też:
Proste ciasto na pizze
Sos pomidorowy do pizzy na zimę
Pizza - 40 przepisów