Blog > Komentarze do wpisu

Kaszka manna z cukrem kokosowym


kaszka_manna

 

 

 

 

 

 

 

kaszka_manna

 

 

 

 



Kaszka manna - łatwa do przygotowania, idealna na śniadanie, z dużym potencjałem, bo przecież tyyyyle pyszności można do niej dodać.

Tym razem posłodziłam ją cukrem kokosowym, który wnosi nie tylko słodycz do dania, ale również kolor i specyficzny smak.

 

 

 

 

PRZEPIS NA BABA GHANOUSH

Składniki na 2-3 porcje kaszki manny:

2 szkl mleka

2 łyżki cukru kokosowego

4 łyżki kaszy manny

2 szczypty kurkumy

maliny

pestki granatu

jagody goji

 

 

Jak zrobić kaszkę:

Do garnka wlewam mleko, wsypuję cukier i kaszę (wsypanie kaszy do zimnego mleka wyklucza zrobienie grudek) a także kurkumę.

Wszystko zaczynamy podgrzewać, cały czas mieszając. Kaszę zagotowujemy i dajemy jej jeszcze minutę się podgotować (cały czas mieszając).

Kaszę przelewamy do miseczek, posypujemy malinami, granatem, goji.

 

 

 

 

 kaszka_manna

 

 

 

 

 



środa, 12 lipca 2017, dorotasmakuje
Komentarze
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2017/07/12 12:25:39
Witaj dorota!

Przepis: Kaszka manna z cukrem kokosowym został dodany do zeszytu:

kiniaa przez kiniaaa975














































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...