Blog > Komentarze do wpisu

Jak wekować zupy w słoiku

 

 

 

 

 

Przejdź do przepisu:

 

 

https://www.dorotasmakuje.com/2016/01/jak-wekowac-zupy-w-sloiku/

 

 

 

....

czwartek, 14 stycznia 2016, dorotasmakuje
Komentarze
2016/01/14 15:36:58
Krem z pora :)
-
2016/01/14 15:37:33
Rosół......i pomidorowa :D
-
2016/01/14 15:37:59
Ogórkowa jest nr jeden... potem dyniowa, pomidorowa i krupnik, choć lubię prawie wszystkie poza czarniną, białym barszczem i flakami. Gotuję przeważnie na dwa dni i bardzo rzadko zupy wekuję.
-
2016/01/14 15:38:34
Ja już od dawna przechowuję "nadmiar" zupy w ten sposób, a oprócz tego np bigos, fasolkę bo bretońsku, leczo itp :)
-
2016/01/14 15:39:06
Moje ulubione to Rosół ale z takim domowym robionym makaronem , potem ogórkowa, szczawiowa, pomidorowa :)
-
2016/01/14 15:39:35
Ja też tak robię.
-
Gość: KarolinaK, 78.11.39.*
2016/01/14 15:42:08
Czy taki sposób wystarczy, żeby zupa się nie zepsuła?
Często robię zupy/gulasze dla Męża kiedy pracuje poza domem, ale dodatkowo pasteryzuję słoiki gotując je lub w piekarniku. A i tak czasem zdarza się, że któryś sfermentuje
-
2016/01/14 16:32:10
Gość: KarolinaK - gulasze których głównym składnikiem jest mięso trzeba poddac trzykrotnej pasteryzacji czy to na sucho czy na mokro
-
Gość: Dorka, *.dynamic-ww-4.vectranet.pl
2016/01/14 21:09:43
Czy zawsze trzymacie słoiki w lodówce bo chyba również działa to jak przecier :) Pytam bo nie wekowałam jeszcze zup
-
2016/01/15 10:17:14
wszystkie są ulubione ;)
barszcz ukraiński, ogórkowa, dyniowa...
-
2016/01/15 10:17:44
Wszystkie zupy są super! Nie trafiłam jeszcze na taką, która by mi nie smakowała ;) No i jakie zdrowe!
-
2016/01/15 10:18:16
Ostatnio pomidorowa z czerwoną soczewicą i grochówka, ostatnio mam manię robienia zup a jeszcze jet tak wiele smaków do spróbowania
-
2016/01/15 10:18:39
Uwielbiam wszystkie zupy :D
-
2016/01/15 10:19:06
Żurek, rosół, gulaszowa, dyniowa, z gruszki i pietruszki
-
2016/01/15 10:20:29
Czemu nie wekujesz tych z mlekiem lub śmietaną? Szybciej się psują?
-
2016/01/15 10:20:54
Czy takie na mięsie i kielbasie trzeba pasteryzowac ? a takie dla małych dzieci (bez mięsa, z łyżeczką masła ) też czy wystarczy zawekowac bez pasteryzacji ?
-
2016/01/15 10:21:30
Dyniowa bez dwóch zdań!
-
2016/01/15 10:22:10
Sprytne. Warzywa z zupy nie zmieniają konsystencji, jak podczas mrożenia ?
-
2016/01/15 10:22:35
Bardzo dobry sposób który od dawna stosuję. Ulubione zupy u mnie w domu? To chyba wszystkie choć na pierwszym miejscu króluje pomidorowa.
-
2016/01/15 10:23:26
Oooo... I to jest myśl ;)
Ja z kolei staram się jeść zdrowo i fit, gotuje dla siebie często osobne posiłki. Czasem mroze zupę w pudełkach plastikowych ale potem trzeba ją rozmrozic żeby zjeść a czas to pieniądz ;)
Dzięki za pomysł ;)
-
2016/01/15 10:36:08
".... i stawiamy do góry dnem."
Dlaczego? Po co?
Janek.
-
2016/01/15 18:23:52
Moja ulubiona zupa . Jest na zimno robiona z kwasu chlebowego . Tu nie ma takiego kwasu chlebowego jak w Moskwie :(
-
2016/01/16 21:27:11
Tak właśnie robię z moimi zupami i nie tylko od piętnastu lat ,bo zawsze za dużo ugotuję i nudne jest jeść przez dwa-trzy dni to samo . Super sprawa .Na chwilę obecną mam w lodówce rosół ,kapuśniak ,pomidorową ,żurek i sos chili con carne .Bywały też klopsiki i gulasze :)
-
2016/01/20 15:25:04
".... i stawiamy do góry dnem."
Dlaczego? Po co?

Bez odpowiedzi? Jestem bardzo zainteresowany.
-
Gość: Nati, *.play-internet.pl
2018/10/24 09:44:54
Czy można wekowac rosół razem z makaronem w słoiku?










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...