Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka z fasolą




sałatka z fasolą

 

 

 

Bardzo prosta sałatka z fasoli z oliwkami, pomidorami, pieczoną dynia hokkaido doprawiona sosem na bazie pasty sezamowej tahini.

Smaczna i sycąca, dietetyczna – świetnie sprawdzi się np. na lunch do pracy.

 

 

 

Składniki:

puszka czerwonej fasoli

pół szkl oliwek

150-200 g upieczonej dyni hokkaido – tutaj wpis Jak upiec dynię

2 pomidory

garść listków natki pietruszki

sos tahini - tutaj przepis

zioła prowansalskie

 

 

Wykonanie:

Fasolę wylewamy z puszki na durszlak i płuczemy ją pod bieżącą wodą, wrzucamy do miski.

Dodajemy pomidory pokrojone w kawałki, oliwki (można je pokroić na pół), kawałki dyni, posiekaną natkę pietruszki.

Sałatkę polewamy sosem i oprószamy ziołami prowansalskimi lub innymi ulubionymi.

 

 

sałatka z fasolą

niedziela, 29 listopada 2015, dorotasmakuje

Polecane wpisy

Komentarze
2015/11/29 22:14:33
zglodnialam
-
2015/11/29 22:53:38
Przepis został właśnie dodany do naszego sylwestrowego menu :)
-
2015/12/02 13:45:50
Dorotko u Ciebie jak zwykle smacznie i pysznie ... a na dodatek kolorowo:)
-
2015/12/02 22:32:56
Gość: Bozena Stroka - milo to czytac :))
-
2015/12/02 22:33:22
Gość: Aneta Bednarek - smacznego zatem i szampańskiej zabawy :)
-
2015/12/02 22:33:38
jolantaszyndlarewicz - dziękuję :)

















































































mytaste.pl Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...