Blog > Komentarze do wpisu

Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową




Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową

 

 

 

 

 

 

Kto z nas nie lubi kruszonki?

Chyba wszyscy!

Czy to na cieście drożdżowym, czy na babeczkach (np. z rabarbarem) czy po prostu zapieczoną na owocach.

Z kruszonką możemy eksperymentować – może być tradycyjna, owsiana, bezglutenowa kokosowa, wegańska, może być do schowania w słoiku i używania do deserów.

Dzisiaj kolejna, bardziej dietetyczna wersja – kruszonka otrębowa.

 

 

 

 

 

Składniki:

3/4 szkl otrębów orkiszowych

1/2 szkl mąki orkiszowej jasnej

1/2 szkl cukru trzcinowego lub brzozowego

100g masła

duża kiść winogron

 

 

Wykonanie:

Winogrona obrywamy z gałązki, myjemy dokładnie i wrzucamy do naczynia żaroodpornego.

Do miski wsypujemy otręby, mąkę, cukier – mieszamy wszystko. Dodajemy masło i palcami rozcieramy składniki. Powstałą kruszonką posypujemy winogrona.

Pieczemy 30-45 min w 180st.

 

 

 

 

Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową

 

 

 

 

 

Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową

 

 

 

piątek, 08 maja 2015, dorotasmakuje
Komentarze
2015/05/08 16:38:56
genialna propozycja na deser :)
-
2015/05/09 19:37:58
Z winogronami musiała smakować bardzo ciekawie :)
-
2015/05/12 08:40:31
Nie przepadam za winogronami w wersji na cieplo, ale każdy inny owoc pod kruszonką chętnie zobaczę:)
-
2015/05/12 10:14:06
ja już poluję na rabarbar by wrzucić go pod kruszonkę :)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...