Blog > Komentarze do wpisu

Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym




Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym

 

 

 

Uwielbiam pieczone buraki – słodkie o skondensowanym smaku i aromacie.

A takie pokrojone w cienkie plasterki z lekko kwaśnymi i pikantnym dodatkami smakują wprost fenomenalnie!

Polecam Wam tą bardzo prostą do przygotowania, zimową surówkę – świetnie odnajdzie się na stole z przekąskami świątecznymi np. sylwestrowymi.

 

 

 

Składniki:

3 upieczone buraczki – przepis przygotowania ich tutaj

3 łyżki pestek z granatu

1-2 łyżki kremu balsamicznego – ja użyłam słodszego, owocowego

plaster sera z niebieską pleśnią

łyżeczka listków świeżego tymianku

 

Wykonanie:

Pieczone buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, które układamy dookoła dużego, płaskiego talerza, tak by lekko nachodziły jeden na drugi.

Plastry buraków skrapiamy balsamicznym kremem, posypujemy granatem i tymiankiem oraz rozkruszonym serem pleśniowym.

 

 

 

Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym

wtorek, 30 grudnia 2014, dorotasmakuje
Komentarze
2014/12/30 21:45:32
Pyszności, składniki które uwielbiam :-) z chęcią takie zrobię :-)
-
2014/12/30 23:12:25
polecam - mi baaardzo smakowało :)
-
2014/12/31 11:32:39
Też lubię pieczone buraki.
Dorotko wszystkiego dla Ciebie i całej Twojej rodziny.
-
2014/12/31 15:54:45
Z pewnych względów nie mogę jeść teraz pieczonych buraczków, ale wierz mi Dorotko, że ślinianki mi mocniej pracują jak patrze na to carpaccio:). Szczęśliwego Nowego Roku:)
-
2015/01/01 22:13:01
Tyle witamin, tyle smakołyków, tyle zdrowia! Kradnę przepis.
-
2015/01/05 18:41:19
na pewno wypróbuję :) można również podać z serem feta, kremem balsamicznym i kiełkami :)
-
2015/01/07 14:19:04
smacznego!










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...