Blog > Komentarze do wpisu

Pomidorowa surówka z pekinki z czerwoną fasolą i koperkiem




Pomidorowa surówka z pekinki z czerwoną fasolą i koperkiem

 

 

 

Ostatnio strasznie sobie upodobałam koperek w surówkach, więc mocno uszczuplam zamrażarkowe zapasy.

No i bardzo zasmakowało mi połączenie koperku z sosem z dodatkiem pomidorów – czy to w postaci dobrej jakości ketchupu (np. domowego) czy passaty pomidorowej.

Spróbujcie w wersji łagodnej i na ostro z dodatkiem posiekanej papryczki chili

 

 

 

Składniki:

pół niedużej kapusty pekińskiej

pół szkl czerwonej fasoli namoczonej i ugotowanej lub z puszki (odsączonej i wypłukanej na sicie)

2 czubate łyżki posiekanego koperku

1 płaska łyżka posiekanej natki pietruszki

łyżka ketchupu dobrej jakości lub 2 łyżki passaty pomidorowej

łyżeczka majonezu

łyżka dobrego oleju tłoczonego na zimno – ja użyłam z orzechów włoskich

2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

pieprz i sól do smaku

 

można zrobić też wersję pikantną surówki dodając trochę posiekanej papryczki chili

 

Wykonanie:

Kapustę siekamy drobno, mieszamy z fasolą czerwoną i koperkiem.

Dodajemy ketchup, majonez, olej i jogurt – mieszamy wszystko i doprawiamy do smaku.

 

 

 

Pomidorowa surówka z pekinki z czerwoną fasolą i koperkiem

 

 

wtorek, 25 listopada 2014, dorotasmakuje
Komentarze
2014/11/26 00:28:53
mmm mam ostatnio smaka na kapustę, super propozycja!
-
2014/11/26 09:11:00
Kolejna swietna surowka u Ciebie :) Tamtej jeszcze nie robilam ale zrobie w ten weekend na 100% :)
-
2014/11/26 09:31:19
smacznego ! :)
-
2014/11/27 19:44:46
Lubię koperek, dodaję go do prawie każdej surówki:)
















































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...