Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z wędzonej makreli, awokado i ciecierzycy z pomidorami




Pasta z wędzonej makreli, awokado i ciecierzycy z pomidorami

 

 

 

 

Zapraszam Was dzisiaj na kolejna propozycje pasty rybnej, która jest też małym przemytem ciecierzycy oraz awokado tak trochę po macoszemu traktowanego przez moich domowników, czego kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć bo sama osobiście uwielbiam!

 

 

 

 

 

Składniki:

1 wędzona makrela

1 dojrzałe awokado

łyżka koncentratu pomidorowego

łyżka majonezu

łyżka oliwy

pół ząbka czosnku

poł szkl ciecierzycy ugotowanej i zmiksowanej

sól i pieprz

szczypta chili

 

Wykonanie:

Makrelę obrać z ości.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę a miąższ łyżką wydrążyć do miski z rybą, dodać puree z ciecierzycy, przeciśnięty przez praskę czosnek i zgnieść wszystko widelcem.

Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić do smaku.

 

 

Pasta z wędzonej makreli, awokado i ciecierzycy z pomidorami

 

 

środa, 26 listopada 2014, dorotasmakuje
Komentarze
2014/11/26 11:56:09
Uwielbiam wszelkiej maści pasty rybne, również te z makreli, chociaż nic i tak nie przebije wędzonej makreli z prawdziwym razowym chlebem na zakwasie i plastrem kiszonego ogórka <3 :)
-
2014/11/26 12:47:44
czasemszpilkiczasemdres - tez uwielbiam to połączenie
-
Gość: Gosia, 87.105.154.*
2014/11/26 13:37:42
Zakradł się błąd w opisie przygotowania soczewica zamiast ciecierzycy ;)
-
2014/11/26 16:29:25
Gosia - dziękuje już poprawiłam :)
-
2014/11/27 19:47:40
Też bardzo, ale to bardzo lubię awokado ... choć w moim domu tylko ja ... i Lili nieśmiało próbuje:) .... wspaniała ta pasta:)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...