Blog > Komentarze do wpisu

Grillowane kiełbaski w piwie




Grillowane kiełbaski w piwie

 

 

 

 

Bardzo proste do przygotowanie danie grillowe, do którego możecie użyć kiełbasy wędzonej lub białej.
Należy tylko pamiętać, że podczas gdy wędzoną kiełbasę możemy swobodnie nacinać, to białą/surową należy raczej nakłuwać i te miejsca faszerować czosnkiem.

Po inne przepisy zapraszam do działy GRILL.

 

 

 

Składniki:

0,5 kg kiełbasy

1 szkl piwa

łyżeczka imbiru mielonego

pół łyżeczki cynamonu

pół łyżeczki  kurkumy

czosnek 2-3 ząbki

 

Wykonanie:

Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.

Kiełbasę nacinamy ostrym nożem. W każdym otworze umieszczamy plasterek czosnku.

Piwo mieszamy z przyprawami. Do marynaty wkładamy kiełbaski i zostawiamy na pół godziny.

Po tym czasie kiełbaski przekładamy na kratkę nagrzanego grilla. W trakcie grillowania kiełbaski smarujemy pozostałą marynatą.

 

 

 

 Grillowane kiełbaski w piwie

 

 

niedziela, 15 czerwca 2014, dorota20w
Tagi: grill
Komentarze
Gość: Nataniel, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/06/23 10:25:09
kiełasa z grilla zawsze dobra jest!










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...