Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym




Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym

 

 

 

 

Dzień bez surówki to dzień stracony :)

A ty zjadłeś/zjadłaś dziś surówkę?

Zapraszam do wypróbowania przepisu na chrupiącą, różową i pożywną (groszek!) surówkę.

 

 

Składniki:

3-4 duże liście kapusty pekińskiej

burak pieczony – tutaj instrukcja pieczenia

pół szkl groszku konserwowego lub mrożonego cukrowego

natka pietruszki

2 łyżki ziaren słonecznika

sos:

3 łyżki jogurtu

1 łyżka oleju lnianego zimnotłoczonego

szczypta papryki słodkiej

szczypta kurkumy

łyżeczka słodkiego sosu chili

1/3 łyżeczki oregano

 

Wykonanie:

Kapustę pekińską, natkę pietruszki drobno siekamy.

Buraka kroimy w kosteczkę.

Słonecznik prażymy na suchej patelni aż zacznie się złocic i ładnie pachnieć.

Składniki sałatki umieszczamy w miseczce.

Wszystkie składniki sosu mieszamy w filiżance i polewamy sałatkę. Mieszamy.

 

 

Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym

wtorek, 11 marca 2014, dorota20w
Komentarze
2014/03/13 04:45:20
Dziś jeszcze nie, bo dopiero 4.45 ... ale mam dzisiaj pyszna surówkę w planach:)
-
2014/04/24 11:05:01
nie jadłam, ale po pracy chętnie sobie taką przygotuje i zjem :)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...