Blog > Komentarze do wpisu

Chrupiąca surówka z marchewki na ciepło




Chrupiąca surówka z marchewki na ciepło

 

 

 

 

 

Od tej surówki jestem całkowicie uzależniona i pochłaniam ją w każdych ilościach.

Jest bardzo prosta do przygotowania, może trochę czasochłonna jeśli ręcznie kroicie marchewkę w słupki i absolutnie przepyszna!

Krótkie smażenie wydobywa słodycz marchewki, pozbawia ją surowości, ale pozostawia chrupkość.

Koniecznie spróbujcie!

 

 

 

Składniki:

3 marchewki

2 łyżki oliwy – można użyć aromatyzowanej np. czosnkowej lub imbirowej

sól

pieprz

chili

 

Wykonanie:

Marchew obieramy i kroimy w słupki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy marchew i podsmażamy przez 1-3 minuty ( w zależności od grubości marchewki). Powinna lekko stracić surowość, ale pozostać chrupka.

Przyprawiamy do smaku solą i chili. Oprószamy sezamem.

 

 

 

Chrupiąca surówka z marchewki na ciepło

 

 

 

 

Chrupiąca surówka z marchewki na ciepło

 

 

 

Sałatkę przygotowałam w robocie kuchennym MUM86A1 z nakładką do krojenia warzyw w słupki

bosch

sobota, 22 marca 2014, dorota20w
Komentarze
2014/03/22 19:21:58
Luuuuubie to!!!!
-
2014/03/22 20:48:55
ja tez :)
-
Gość: Alek, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/22 21:11:28
fajna ta sałatka
-
2014/03/23 17:28:58
Oj przydałaby mi się taka nakładka do krojenia:) .... zwłaszcza, ze lubię warzywa pokrojone w słupki w wielu potrawach:)
-
2014/03/24 10:33:05
Sałatka prezentuje się bardzo smakowicie. Przede wszystkim jest bardzo zdrowa.
-
2014/03/24 11:31:23
dziękuję i polecam :)
-
2014/03/25 10:42:18
Surówka na pewno jest pyszna. Myślę, że za jakiś czas wypróbuję ten przepis. Bardzo dziękuję.










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...