Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z selera naciowego i białej rzodkwi
No mówię Wam jaka ta surówka jest pyszna! Nie mogę przestać jej jeść :) Jak to u mnie bywa powstała przez przypadkowe połączenie kilku składników, które aktualnie miałam w lodówce, ale zakochałam się po prostu w tym zestawieniu. Jest smaczna, chrupiąca, zdrowa, ładnie się prezentuje. Naprawdę polecam!
Składniki: nieduża biała rzodkiew 2-3 łodygi selera naciowego 2-3 łyżki słonecznika łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz
Wykonanie: Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Selera myjemy, obieramy z włókien i kroimy w cienkie plasterki. Słonecznik prażymy na suchej patelni aż stanie się złoty i zacznie ładnie pachnieć. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku.
poniedziałek, 10 lutego 2014, dorota20w
Tagi:
tanie gotowanie
Walentynki
Dieta South Beach
dieta w ciąży
dania dla zdrowia
dieta odchudzająca
|
|