Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z selera naciowego i białej rzodkwi




Surówka z selera naciowego i białej rzodkwi

 

 

 

 

 

 

No mówię Wam jaka ta surówka jest pyszna!

Nie mogę przestać jej jeść :)

Jak to u mnie bywa powstała przez przypadkowe połączenie kilku składników, które aktualnie miałam w lodówce, ale zakochałam się po prostu w tym zestawieniu.

Jest smaczna, chrupiąca, zdrowa, ładnie się prezentuje.

Naprawdę polecam!

 

 

 

 

Składniki:

nieduża biała rzodkiew

2-3 łodygi selera naciowego

2-3 łyżki słonecznika

łyżka majonezu

łyżka jogurtu naturalnego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy w słupki.

Selera myjemy, obieramy z włókien i kroimy w cienkie plasterki.

Słonecznik prażymy na suchej patelni aż stanie się złoty i zacznie ładnie pachnieć.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku.

 

 

 

Surówka z selera naciowego i białej rzodkwi

 

poniedziałek, 10 lutego 2014, dorota20w
Komentarze
2014/02/13 10:55:32
Zieloniutka:) mój ulubiony kolor:)
-
2014/02/14 13:40:57
Jak wiosennie wygląda, super :)
-
Gość: , 185.37.86.*
2014/03/29 12:22:47
nie powtarzalny smak










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...