Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i orzechami




Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i orzechami

 

 

 

 

Kolejny pomysł na zimową surówkę, prostą i bardzo smaczną.

 

 

Składniki:

pół główki kapusty czerwonej

pół puszki kukurydzy

2-3 łyżki orzechów włoskich

pół ząbka czosnku

łyżka majonezu

łyżka oliwy z oliwek

2 łyżki jogurtu naturalnego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Kapustę cieniutko poszatkować, oprószyć sola i ubijać wałkiem do ciasta przez chwilę aż puści sok lub przełożyć do szklanej miski, przykryć folią spożywczą i „gotować” w mikrofalówce przez 3 min).

Orzechy posiekać drobno, kukurydzę odsączyć.

Przeciśnięty ząbek czosnku połączyć z majonezem, oliwą i jogurtem.

Kapustę wymieszać z kukurydzą, orzechami i sosem, doprawić do smaku sola i pieprzem.

 

 

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i orzechami

 

 

Bądź na bieżąco śledź mnie na facebooku, instagramie i twitterze

 

 

 

 

sobota, 04 stycznia 2014, dorota20w
Komentarze
2014/01/04 17:08:08
Zupełnie nie mogę zrozumieć, dlaczego moje dzieciaki nie lubią surówki z czerwonej kapusty. Jest pyszna w każdym wydaniu.... Może masz Dorotko jakiś pomył?
-
2014/01/04 22:01:07
Ach, wygląda po prostu obłędnie! Piękne fotki!
-
2014/01/05 11:45:21
Mikimama - a może spróbuj kochana sparzyć kapustę po poszatkowaniu, stanie się delikatniejsza, mniej ostra i podaj na słodko np. z suszonymi śliwkami czy rodzynkami
Majana - dziękuję :)
-
2014/01/06 18:05:11
Wygląda wspaniale! Nigdy nie połączyłabym czerwonej kapusty z kukurydzą ;)
-
2014/01/09 20:40:20
Pyszności:)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...