Blog > Komentarze do wpisu

Omlet z kiełkami słonecznika




Omlet z kiełkami słonecznika

 

 

 

Inspiracja na dziś – omlet z zielenina w własnego, zimowego ogródka.

A wy co smacznego hodujecie na parapetach?

 

 

 

 

Składniki:

2 jaja

liść kapusty pekińskiej

2 plastry szynki

łyżka posiekanej natki pietruszki

łyżka posiekanego szczypiorku

szczypta oregano

szczypta papryki słodkiej w proszku

szczypta kurkumy

pól łyżeczki mielonego siemienia lnianego

sól

pieprz

pół szkl kiełków słonecznika

olej

 

 

Wykonanie:

Patelnię spryskujemy olejem i rozgrzewamy, podsmażamy przez minutę szynkę i kapustę pokrojoną w kostkę.

W misce roztrzepujemy jajka z zieleniną i przyprawami, wylewamy na patelnię.

Przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu aż jajka się zetną.

Gorący omlet przekładamy na talerz i obkładamy kiełkami.

Podajemy od razu, póki gorący.

 

Omlet z kiełkami słonecznika

 

 

sobota, 25 stycznia 2014, dorota20w
Komentarze
2014/01/25 16:50:00
bardzo apetycznie wygląda :-)
-
2014/01/25 16:58:48
dziękuję :)
-
2014/01/25 22:28:08
Pysznie ,zdrowo i ładnie. :)
Muszę tez już hodować kiełki, bo chce mi się coś takiego :)
-
2014/01/30 09:20:36
Uwielbiam kiełki i chyba też w końcu muszę wziąć się za ich hodowlę:). bardzo apetyczny omlet:)
















































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...