Blog > Komentarze do wpisu

Czekoladowy koktajl z awokado




Czekoladowy koktajl z awokado

 

 

 

 

 

Robiliście kiedyś koktajl z awokado?

Koniecznie spróbujcie – jest prawie niewyczuwalne w smaku a nadaje wspaniałą puszystość i gęstość napojowi, nie mówiąc już o wartościach zdrowotnych.

O awokado mówi się, że to „paliwo dla mózgu” o kakaowcu zresztą podobnie, warto się skusić na szklaneczkę :)

Pyszny jest !

 

 

 

 

Składniki:

1 dojrzałe awokado

3-4 łyżki miodu

5-6 łyżeczek kakao

1 szklanka mleka – ja użyłam ryżowego

 

Wykonanie:

Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i łyżką wybieramy miąższ.

Wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka blendera i miksujemy na gładki koktajl.

 

 

Czekoladowy koktajl z awokado

 

Bądź na bieżąco śledź mnie na facebooku, instagramie i twitterze

 

 

 

 

 

piątek, 10 stycznia 2014, dorota20w
Komentarze
2014/01/10 18:56:56
Muszę w końcu spróbować tego połączenia, bo kusi mnie bardzo!
-
2014/01/10 19:11:06
Musi być pyszny!
-
2014/01/10 19:43:39
jest pyszny - polecam :)
-
2014/01/10 20:10:39
Na pewno pyszny i odżywczy!
-
2014/01/10 22:04:22
Znam i cenię sobie :) a spróbuj jeszcze lodów z awokado - idealnie kremowe
-
2014/01/11 01:26:49
Pysznie, prosto i czekoladowo, coś dla mnie ;)
-
2014/01/11 09:59:50
polecam bo bardzo smaczny :)
-
2014/01/13 19:43:12
Mniam! Pyszny i czekoladowy :)
-
Gość: nomia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/01/15 17:29:21
Idealnie czekoladowy gęsty mus. I do tego zdrowy.Bardzo dobry na deser zamiast niezdrowych kupnych czekopodobnych deserków.Polecam
-
2014/01/17 15:40:45
jaki ma śliczny kolor:)
-
2014/01/19 00:50:31
:)
-
2014/01/25 22:37:52
Jest boski! :) U nas absolutny hit! Dzięki za przepis :) Tak wyglądał w naszym wydaniu: kreaturnakuchnia.blogspot.com/2014/01/koktajl-czekoladowy-z-awokado.html
serdeczności :)
-
Gość: Ewa, *.warszawa.vectranet.pl
2014/01/26 12:44:39
Pyszny, wspaniały, zdrowy! Pierwszy raz natrafiłam na przepis z awokado, który trafił w moje podniebienie :-) Idealny deser, również dla dzieci! Dziękuję!!!
-
2014/01/26 13:21:36
bardzo mi miło :) dziękuję za zostawione komentarze!
-
Gość: ar, *.toya.net.pl
2014/03/18 13:44:37
no cóż, ja chyba nie dołączę do fanów. pierwszy raz piłam mleko ryżowe i nawet nie było złe, dramat przyszedł kiedy dodałam awokado (owocu nigdy wcześniej nie próbowałam). matko jakie to ohydne. nie pomogło kakao, nie pomógł miód... ten specyfik mnie pokonał. po spróbowaniu uznałam, że to obrzydliwe... spróbowałam jeszcze raz (chcąc się upewnic co do swoich odczuc) - koszmar. ostatni łyk przyjęłam już zatkanym nosem... teraz wszędzie czuje smród awokado... masakra
-
2014/03/18 14:50:51
ar - oj :) kluczowa sprawą jest tu by wybrać dojrzałe, a nie popsute awokado - musi być miękkie jak masło, zielone, bez dużych brązowych plam - wtedy smakuje podobnie jak masło, jest delikatne i potem w koktajlu niewyczuwalne.
-
Gość: ar, *.toya.net.pl
2014/03/18 15:42:35
wedle wszelkich znaków było dojrzałe i zdatne do jedzenia. gdzieś przeczytałam, że niektórzy ludzie nie trawią zapachu i smaku tego wynalazku... ja się chyba do nich zaliczam... i strasznie żałuję, że tak jest. komentarze na stronie sprawiły, że aż ciekła mi ślinka na myśl o tym wypiciu tego koktailu. pozdrawiam!
-
2014/03/18 15:54:33
cóż, każdy ma swój smak - brawo za odwage w próbowaniu, nawet jeśli efekt nie przypadł do gustu
pozdrawiam :)
















































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...