Blog > Komentarze do wpisu

Szpinak z pieczoną dynią i łososiem




Szpinak z pieczoną dynią i łososiem

 

 

 

Bardzo prosta sałatka, która praktycznie robi się sama, bo dynię i łososia możemy wrzucić do piekarnika bez większych ceregieli przy okazji pieczenia jakiegoś ciasta, potem przechowywać w lodówce i podać z zieleniną i prostym sosem.

Idealna na lunch np. do pracy czy na lekką kolację.

Zdrowa, kolorowa i smaczna!

 

Składniki:

100g liści świeżego szpinaku

200g dyni hokkaido

150g świeżego łososia (filet)

sos winegret – przepis tutaj

sól

pieprz

sok z cytryny

 

Wykonanie:

Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, zawijamy w folię aluminiową.

Dynię oprószamy solą i pieprzem, zawijamy w folię aluminiową.

Oba pakunki pieczemy ok 20-25 min w 180st. Lekko studzimy, kroimy na kawałki i układamy na wypłukanym i osuszonym szpinaku.

Przed samym podaniem polewamy sosem.

 

Szpinak z pieczoną dynią i łososiem

wtorek, 12 listopada 2013, dorota20w
Komentarze
2013/11/12 12:04:48
Zdecydowanie moje smaki :)
-
2013/11/12 12:11:19
Malwinkanr1 - witam w klubie :)
-
2013/11/12 14:37:19
mniami:)
-
2013/11/12 20:11:26
Ależ pysznie wygląda ,mniaaaam! :)
-
2013/11/14 11:22:49
coś dla mnie!!! pycha:)
-
2013/11/14 11:23:02
pycha:)
-
2013/11/14 11:26:33
potwierdzam pycha :)
-
2013/11/17 21:55:43
Do wykonania banalna, a wygląd ma taki, że nie wstydziłabym się jej podac na eleganckim przyjeciu:)








































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...