Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z białej rzodkwi i marchewki




Surówka z białej rzodkwi i marchewki

 

 

 

Biała podłużna rzodkiew bardzo popularna jest w krajach azjatyckich – Japonii, Chinach, ale również coraz bardziej u nas.

Można przygotowywać ją zarówno na ciepło jak i na zimno w różnego typu przystawkach i sałatkach.

Dzisiaj zapraszam na bardzo prostą i smaczną surówkę z białej rzodkwi, która świetnie komponuje się z mięsami np. roladkami drobiowymi, pieczenią rzymską czy wątróbkami z cebulką.

 

Składniki:

1 nieduża biała rzodkiew

2-3 marchewki

łyżka posiekanego szczypiorku

łyżeczka majonezu

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Rzodkiew i marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej.

Mieszamy z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem przyprawiając do smaku sola i pieprzem.

 

 

 

Surówka z białej rzodkwi i marchewki

piątek, 29 listopada 2013, dorota20w
Komentarze
2013/11/29 23:07:34
Bardzo lubię białą rzodkiew. Smaczna jest w surówkach. :)
-
2013/11/30 09:25:41
Bardzo zdrowa sałatka, na pewno spróbuję.
-
2013/11/30 10:15:47
ale piękne zdjęcia, pozazdrościć umiejętności fotograficznych, no i kulinarnych
-
2013/11/30 14:43:20
dziękuję za miłe słowa :)
-
2013/12/04 14:40:43
Jak niedużo trzeba żey stworzyć pyszną surówkę:)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...