Blog > Komentarze do wpisu

Pasta kanapkowa z dyni i twarożku




Pasta kanapkowa z dyni i twarożku

 

 

Po przygotowywaniu lampionu z dyni wczoraj, zostało mi trochę miąższu, więc udusiłam go w rondelku i zmiksowałam na puree.

Dzisiaj rano w połączeniu z twarożkiem otrzymałam pyszną, jesienną pastę do pieczywa (sprawdźcie też przepis Pastę z cebulką).

Dynię chyba częściej jadamy przygotowaną na ostro a dzisiejsza wersja na słodko bardzo nam smakowała.

Po więcej inspiracji zapraszam was do Spisu potraw z dyni.

 

Składniki:

100g twarogu chudego

2-3 łyżki puree z dyni – tutaj przepis jak je zrobić

1-2 łyżki syropu klonowego lub miodu

cynamon

 

Wykonanie:

Twaróg rozkruszam widelcem i mieszam z musem dyniowym.

Dosładzam do smaku syropem klonowym i przyprawiam sporą ilością cynamonu (ilość wg uznania).

 

 

Pasta kanapkowa z dyni i twarożku

 

środa, 30 października 2013, dorota20w
Komentarze
2013/10/30 17:57:42
ostatnio dokładnie taki sam twarożek wylądował u mnie w makaronie, na słodko <3
-
2013/10/30 20:27:15
Pomysłowo... zwłaszcza, że uwielbiam wszelakie pasty kanapkowe
-
2013/10/30 20:46:54
ja tez uwielbiam pasty i dzisiaj taki pomysł :)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...