Blog > Komentarze do wpisu

Kompot z gruszek, winogron i brzoskwiń




KOmpot z gruszek, winogron i brzoskwiń

 

 

 

 

To moja kolejna propozycja zimowego kompotu, tym razem w wersji wieloowocowej.

Oprócz pysznego napoju, będziemy mogli wykorzystać z niego owoce do ciasta, deseru albo do owsianki.

 

Składniki:

brzoskwinie

winogrona

gruszki

cukier

 

Wykonanie:

Brzoskwinie parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w połówki i usuwamy pestkę.

Winogrona myjemy i obrywamy z kiści.

Gruszki myjemy (możemy obrać), kroimy w połówki i usuwamy gniazdo nasienne.

Owoce układamy w słoikach, zasypujemy cukrem (1-2 łyżki na litrowy słoik owoców), zalewamy przegotowaną woda i zakręcamy.

Pasteryzujemy 20 min.

 

 

 

KOmpot z gruszek, winogron i brzoskwiń

piątek, 20 września 2013, dorota20w
Komentarze
2013/09/20 17:47:45
Ale pięknie wygląda... Mmmmmniam ;)
-
2013/09/20 19:00:55
Kocham wszelkiego rodzaju kompoty. Ten na pewno też wypróbuje...

Pozdrawiam.. :)
-
2013/09/20 19:17:01
Smakowity kompocik. :) Idealny na zimę, mozna sobie otworzyć taki smakowity słoiczek i zjadać owocki.:)
-
2013/09/22 21:25:40
dziękuję za miłe słowa :)
-
2013/10/26 21:43:25
ależ on musi być pyszny Dorotko, a przy okazji można sobie owoce powyjadac:)
-
2013/10/27 19:09:22
no właśnie uwielbiam wyjadać takie owoce :)
-
Gość: Krysia, *.google.com
2015/07/29 10:52:04
A bez cukru się uda?










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...