Blog > Komentarze do wpisu

Pstrąg z grilla




Zbliżający się ostatni wakacyjny weekend to z pewnością dobra okazja do grillowania i spędzenia czasu na świeżym powietrzu.
Wśród grillowanych dań nie może zabraknąć ryby – dzisiaj zapraszam na rodzimego pstrąga.
Jest super smaczny i super prosty do przygotowania (prawie jak nieśmiertelna kiełbasa :) a dużo lżejszy i zdrowszy).



Pstrąg z grilla

 

 

Po inne inspiracje zapraszam was do działu Grill a jeśli zostanie wam mięso tego grillowanego pstrąga, zróbcie z nim następnego dnia pyszne Sushi maki z pstrągiem.

 

 

 

Składniki:

2 pstrągi

cytryna

sól

pieprz

natka pietruszki

masło

 

Wykonanie:

Pstrągi myję i osuszam papierowym ręcznikiem.

Nacieram na zewnątrz i w środku niewielka ilością soli i pieprzu.

Do środka ryby wkładam po kilka wiórków zimnego masła, posiekaną natkę pietruszki i plasterki cytryny.

Z wierzchu obkładam rybę plastrami cytryny i posypuję posiekaną natką.

Ryby umieszczam w specjalnym ruszcie do grillowania ryb lub owijam folią aluminiową.

Grilluję po ok 10 min z każdej strony.

 

Pstrąg z grilla 

 

 

 

 

Pstrąg z grilla

 

 

 

 

 

piątek, 30 sierpnia 2013, dorota20w
Komentarze
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2013/08/30 13:19:12
pyszny!!! kocham grillowanego pstrąga z cytryną :)
-
2013/08/30 15:25:35
witam w klubie fanów grillowanego pstrąga :)
-
2013/10/08 21:29:44
Ryba i cytryna to duet doskonały:) ja do brzuszka dorzuciłabym jeszcze trochę koperku:)














































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...