Blog > Komentarze do wpisu

Konfitura z wiśni i czerwonej porzeczki

 

 

Zapraszam do działu PRZETWORY po przepisy na inne konfitury, dżemy i sosy.

 

 

Składniki:

1 kg wiśni

1 kg czerwonej porzeczki

pól kg cukru

 

 

 

Wykonanie:

Wiśnie myjemy, obrywamy im ogonki, drylujemy.

Porzeczkę myjemy, obrywamy ogonki.

Oczyszczone owoce wrzucamy do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i zaczynamy przesmażanie. Najpierw na wolnym ogniu, a kiedy wiśnie puszczą sok zwiększamy grzanie.

Gotujemy aż sok odparuje a konfitura stanie się gęsta.

Przekładamy do czystych słoików i pasteryzujemy 20 min.

 

Konfitura z wiśni i czerwonej porzeczki

poniedziałek, 05 sierpnia 2013, dorota20w
Komentarze
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2013/08/05 14:53:58
muszą byc przepyszne!!!
-
2013/08/05 15:22:32
jest :)
-
2013/08/06 20:48:08
Na pewno są pyszne! Ja jednak w tym roku robiłam z samych wiśni, ale też z malinami i miętą, która fajnie podkreśla smak owoców :)
-
2013/08/06 21:34:56
z mięta nie próbowałam jeszcze konfitur - fajny pomysł!
-
2013/08/08 13:46:29
Wiśnie zporzeczką jeszcze nie łączyłam ...ciekawe zestawienie:)
-
2013/08/19 20:17:28
Uwielbiam takie konfitury:) Dziękuję za udział w akcji Porzeczkowo. Pozdrawiam ilovecooking92.blogspot.com/








































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...