Blog > Komentarze do wpisu

Konfitura brzoskwiniowa

 

 

Uwielbiam tę konfiturę!

To słońce zamknięte w słoiku na zimę.

Smakuje wspaniale a pachnie jeszcze lepiej!

 

Składniki:

2 kg brzoskwiń

1 szkl cukru

 

Wykonanie:

Dojrzałe brzoskwinie możemy obrać ze skórki (ja tego nie robię), pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę.
Owoce przekładamy do garnka z grubym dnem lub z powłoką ceramiczną, zasypujemy cukrem.

Zaczynamy podsmażać, najpierw pod przykrywką a kiedy brzoskwinie puszczą sok, odkrywamy garnek i przesmażamy na wolnym ogniu aż konfitura zgęstnieje, mieszając co jakiś czas.

Gotowy produkt przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

 

Konfitura brzoskwiniowa

sobota, 24 sierpnia 2013, dorota20w
Komentarze
2013/08/24 05:53:08
brzoskwinie to moje ulubione letnie owoce, z pewnością pyszna taka domowa konfitura ;)
-
2013/08/24 10:03:29
pyszna - potwierdzam :)
-
2013/08/25 20:39:31
A ja obieram skórkę. Konfitura traci goryczkę. Pozdrawiam.
-
2013/09/14 22:04:31
ile mniej więcej czasu mają się smażyć takie brzoskwinie? :)
-
2013/09/15 09:25:57
do czasu odparowania soku (jeden owoce sa bardziej soczyste, drugie mniej) i uzyskania ulubionej konsystencji konfitury
-
2013/10/07 09:58:00
Tez uwielbiam ...ale przyznam szczerze, ze mi nigdy tak piekny kolor konfitury brzoskwiniowej nie wyszedł:)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...