Blog > Komentarze do wpisu

Chłodnik paprykowy

 

 

Pogoda sprzyja, sezon paprykowy również, zapraszam do przygotowania smacznej zupy na zimno.

 

Składniki:

1 kg papryki

2 cebule

ząbek czosnku

1 szkl wywaru warzywnego lub drobiowego

oliwa

sól

pieprz czarny świeżo mielony

500ml jogurtu greckiego lub serka mascarpone

 

Wykonanie:

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na oliwie.

Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli  razem ze startym ząbkiem czosnku i dusimy chwilę.

Zalewamy bulionem i gotujemy 10 min. Studzimy.

Do papryki dodajemy jogurt i miksujemy wszystko na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy schłodzone.

 

 

Chłodnik paprykowy

 

 

 

 

 

Chłodnik paprykowy

 

 

 

 

 

Chłodnik paprykowy

 

Chłodnik paprykowy przygotowałam w robocie kuchennym MUM86A1

bosch

 

sobota, 24 sierpnia 2013, dorota20w
Komentarze
2013/10/07 10:01:38
Marzy mi się taki blender kielichowy:). Fajna sprawa:) ... podobnie jak ten chłodnik Dorotko:)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...