Blog > Komentarze do wpisu

Kompot z porzeczek w słoikach na zimę

 

 

Pisałam wam dziś rano jakimi dobrociami zostałam obdarowana :)

Wiedziałam, że pierwsze co z nich zrobię to kompot, bo uwielbiam jego smak.

Oskubane i umyte porzeczki do słoików, trochę cukru, wody, pasteryzacja i gotowe :)

 

Składniki:

porzeczki czerwone, białe, czarne

cukier biały lub trzcinowy

 

Wykonanie:

Porzeczki oskubujemy z kiści, myjemy i napełniamy nimi słoiki. Możemy pomieszać kolory, możemy napełniać słoiki jednym gatunkiem porzeczek.

Do każdego słoika wsypujemy cukier (ja wsypywałam 2 łyżeczki na słoik 250ml), zalewamy gorącą, przegotowaną wodą, zakręcamy.

Pasteryzujemy 20 min.

 

Kompot z porzeczek w słoikach na zimę

wtorek, 30 lipca 2013, dorota20w
Komentarze
2013/08/08 13:10:51
Uwielbiam kompoty z porzeczki czerwonej ... z czarnej wolę zrobic sok:)
-
2013/08/19 20:18:47
Jakie piękne kolory porzeczek:) Dziękuję za udział w akcji Porzeczkowo. Pozdrawiam ilovecooking92.blogspot.com/
-
Gość: mage_20, *.gdansk.vectranet.pl
2014/09/08 16:25:09
Witam. Czy jeśli chodzi o kompot z jabłek lub gruszek, to proces postępowania jest taki sam?










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...