Blog > Komentarze do wpisu

Fondant czekoladowy

 

 

Niesamowicie smaczny deser – płynna czekolada w czekoladowym cieście.

Niesamowicie pachnący, słodki, poprawiający nastrój!

 

 

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady - do ciasta

100g mlecznej czekolady - do środka

250 g margaryny

70 g mąki pszennej

165 g cukru

5 jajek

Sposób przygotowania:


Czekoladę z margaryną rozpuść na parze.

Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem na białą masę, wlej wystudzoną, ale płynną czekoladę. 
Wszystko delikatnie wymieszaj, dodaj mąkę i jeszcze raz wszystko razem połącz.

Na koniec dodaj ubitą pianę z białek.

Przekładaj do małych foremek żaroodpornych. Warstwa czekoladowej masy, trochę pokruszonej, mlecznej

czekolady (aby uzyskać po upieczeniu efekt płynnego nadzienia) i na to warstwa czekoladowej masy.

Piecz w piekarniku w 190°C przez około 12-15 minut.

 

Fondant czekoladowy

 

Źródło przepisu: warsztaty bakingowe z T.Dekerem

czwartek, 06 czerwca 2013, dorota20w

Komentarze
Gość: tanera, abeg5.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/06/06 14:04:43
Całą czekoladę rozpuszczamy, czy zostawiamy część do pokruszenia jako nadzienie, czy ta do nadzienia to jest dodatkowo?
-
2013/06/06 14:41:35
Oj, kusisz tą czekoladą... :)
-
2013/06/06 14:41:49
Ta do pokruszenia do srodka to 100g czekolady mlecznej
250g gorzkiej rozpuszczamy
-
2013/06/06 15:18:46
Moje kubki smakowe zwariowały:)
-
Gość: http: pm-radoscgotowania.blogspot.com, omega.eth.net.pl
2013/06/06 16:45:14
mmm...wygląda swietnie
-
2013/06/06 16:58:48
dziękuję :)
-
2013/06/06 18:48:13
oj faktycznie, taki poprawiacz humoru by się przydał. Nie powiem.
Pozdrawiam
Monika



















Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...