Blog > Komentarze do wpisu

Mini tarty z kapustą kiszoną

 

 

Jeśli po świętach został wam bigos można zrobić z niego dania w nowej, atrakcyjnej postaci np. naleśniki z farszem albo mini tarty, które w takiej formie łatwo zabrać ze sobą na lunch do pracy czy do szkoły.

 

Składniki na ok 4szt:

ciasto:

30 dag (1,5 szkl ) mąki pszennej jasnej lub pełnoziarnistej

4 łyżki oliwy

pół łyżeczki soli

woda – tyle ile zbierze ciasto

farsz:

bigos – przepis tutaj

 

Wykonanie:

Do miski wsypać mąkę, dodać sól i oliwę. Wodę wlewać małymi ilościami, wyrabiając ciasto. Musi być gęste i elastyczne, nie lepić się.

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formy na mini tarty lub jedna dużą tartę.

Na ciasto wyłożyć farsz.

Piec 35 min w 180st.

 

  

Mini tarty z kapustą kiszoną

środa, 03 kwietnia 2013, dorota20w
Komentarze
2013/04/03 14:22:45
Bardzo fajny pomysł ;) pysznie :) Miłego popołudnia!
-
2013/04/03 14:24:50
Ewa - sa pyszne, wlasnie zajadam :)
i wzajemnie miłego !
-
2013/04/03 14:28:50
Robiłam na Boże Narodzenie coś podobnego tylko bardziej postna wersję. Pyszne to było a z bigosem musi być jeszcze lepsze:)
-
2013/04/03 16:44:45
uwielbiam kiszoną kaputstkę . mmmm
-
2013/04/03 18:25:18
Pyszny pomysł na drugie śniadanie do szkoły/pracy! :)
-
2013/04/03 18:39:59
Świetny pomysł, tarty prezentują się wspaniale!
Pozdrawiam :)
-
2013/04/03 20:33:17
A ja mam chęć na taką kapustę :)
-
2013/04/04 14:05:12
Mniam, mniam dałabym się teraz pokroic za taka tartę:)
-
2013/04/04 19:15:40
Fajny pomysł. I ciasto lekkie do tego.










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...