Blog > Komentarze do wpisu

Krem do tortu jogurtowy

 

 

Bardzo łatwy do przygotowania krem.

Najczęściej przekładam nim torty, które potem dekoruję bardzo słodkim lukrem maślanym lub torty dedykowane dzieciom.

Bazą jest jogurt – może być o ulubionym owocowym smaku, może być naturalny wymieszany ze zmiksowanymi owocami.

 

Składniki:

400ml jogurtu owocowego np. truskawkowego

galaretka owocowa np. truskawkowa

1 łyżeczka żelatyny

 

Wykonanie:

Galaretkę i zmieszaną z nią łyżeczkę żelatyny rozpuszczam w 100ml wrzątku, zostawiłam do ostudzenia.

Zimny jogurt ubijam mikserem w wysokim pojemniku aż zrobił się bardziej puszysty. Dodaję ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę ubijałam.

Jeśli jogurt widocznie gęstnieje przekładam nim biszkopt od razu, jeśli nie odstawiłam na chwilę do lodówki, do schłodzenia.

 

 

Krem do tortu jogurtowy

 

 

 

 

sobota, 06 kwietnia 2013, dorota20w
Tagi: tort

Komentarze
2013/04/06 23:05:40
fajny pomysł na lekki krem :)
-
2013/04/09 10:58:14
Fajny ten krem, lekki i można zrobic w kazdym ulubionym smaku jogurtu:)

















Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...