Blog > Komentarze do wpisu

Zielone kluski leniwe – szpinakowe

 

 

A może na świąteczny stół do pieczonej gęsi czy pieczonego indyka zamiast tradycyjnych ziemniaków podacie właśnie takie zielone kluski?

Są bardzo łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

 

Składniki:

pół kg ugotowanych ziemniaków

200g twarogu chudego

10 dag szpinaku mrożonego

1 jajko

szczypta soli

2 szkl mąki

 

Wykonanie:

Ugotowane, wystudzone ziemniaki i twaróg mielę w maszynce do mielenia lub malakserze. Do masy dodaję jajko, szczyptę soli, rozmrożony szpinak i mieszam na gładką masę.

Teraz czas na dodanie mąki i wyrobienie ciasta.

Z ciasta turlam wałeczki, które kroję w mniejsze kluski.

Gotuję w osolonym wrzątku ok 3min od wypłynięcia na powierzchnię wody.

 

 

Zielone kluski leniwe – szpinakowe

 

 

 

 

 

 

Zielone kluski leniwe – szpinakowe

środa, 27 marca 2013, dorota20w
Komentarze
2013/03/27 17:16:25
Swietny pomysl:) a jakie kolorki:)
-
2013/03/27 17:51:54
kolorki wiosenne bo przywołuje wiosnę :)
-
2013/03/27 19:47:41
Bardzo fajne te kluseczki:)
-
2013/03/27 20:10:52
dziekuję wiosenko :)
-
2013/03/28 00:54:25
Śliczne te Twoje kluseczki! :)
-
2013/03/28 06:07:45
te kolorki takie wiosenne , a kluseczki z pewnością pyszne ! bardzo je lubię ;)
-
2013/03/28 10:10:45
dziekuje za miłe słowa :)
-
2013/03/28 20:53:55
ależ cudowny odcień zieleni mają te kluchy:). Buziaczki Dorotko i zdrowych i wesołych Świąt Wam życzę:)
-
2018/05/17 08:20:45
Wyglądają super te kluski :) zielone jak wiosna :D
















































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...