Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki i prażonym słonecznikiem

 

 

Zapraszam na pyszną surówkę, zieloną, pełną witamin!

 

Składniki:

pół niedużej kapusty pekińskiej

1 awokado

pół szkl kiełków rzodkiewki

2 łyżki ziaren słonecznika

sok z jednej limonki

łyżka jogurtu

3 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki słodkiego sosu chili

sól

 

Wykonanie:

Kapustę pekińską siekamy dość drobno, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut.

Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki.

Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie.

Ziarno słonecznika prażymy na suchej patelni aż zacznie ładnie pachnieć i brązowić się.

Przygotowujemy sos. W miseczce trzepaczką ubijamy oliwę z jogurtem, słodkim sosem chili i sokiem z limonki.

Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem i mieszamy.

Podajemy od razu.

 

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki i prażonym słonecznikiem

piątek, 22 marca 2013, dorota20w
Komentarze
2013/03/22 17:11:16
bardzo apetyczna!
-
2013/03/23 09:08:44
Witaminowa bomba ...na dodatek pięknie wygladająca:)
-
2013/03/23 09:51:03
to musi być pyszne ;) zabieram przepis :D żona na pewno zrobi ;)
-
2013/03/23 18:20:33
dziekuje za miłe słowa :)
-
2013/03/27 10:04:31
kielki w surowce ahhh:) napewno zrobie!










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...