Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi surimi

 

 

Kolejny bardzo prosty przepis na surówkę.

Świetnie sprawdzi się jako przystawka na imprezę, lunch do pracy czy jako lekka kolacja.

 

Składniki:

pół niedużej kapusty pekińskiej

2 łodygi selera naciowego

100-150g paluszków grabowych surimi

pół puszki kukurydzy

mała marchewka

łyżka (lub więcej) posiekanej natki pietruszki

4 łyżki jogurtu

1 łyżka (lub więcej) majonezu

sól

 

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, oprószamy szczyptą soli (jeśli lubimy miękką kapustę, można teraz lekko ubić ją wałkiem do ciasta).

Marchew ścieramy na tarce jarzynowej.

Seler naciowy kroimy w cienkie plasterki.

Kukurydzę odsączamy.

Paluszki krabowe kroimy w kawałki.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem.

 

Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi surimi

 

piątek, 15 lutego 2013, dorota20w
Komentarze
2013/02/17 11:27:56
Za paluszkami krabowymi nie przepadam, ale bardzo lubię wszelkie kombinacje z kapustą pekińską:)
-
2013/02/17 21:19:12
jaka wiosenna! Piękna!
-
2013/02/23 21:36:56
Paluszki krabowe są dostępne w marketach i sklepach od ładnych 5 lat i zawsze mi smakują. Dziś przygotowałem sałatkę według Twojego przepisu i ... nie zawiodłem się jest super.
















































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...