Blog > Komentarze do wpisu

Najłatwiejsza surówka z kapusty kiszonej

 

 

Zimą uwielbiam surówki z kapusty kiszonej. Często staram się przygotować nową wariację by wprowadzić odmianę, jednak często wracam do podstawowej, najprostszej.

Warto jeść kapustę kiszoną, bo zawiera mnóstwo cennych dla nas składników (witC, wit z grupy B w tym B12, potas, żelazo).

 

Sprawdźcie tez przepisy na:

Kapusta kiszona z miodem i owocem granatu
Surówka z kapusty kiszonej z pomarańczami
Surówka z kiszonej kapusty z żurawina i olejem lnianym
Surówka z kapusty z nutą trufli

 

Składniki:

30 dag kiszonej kapusty

1 marchewka

2 małe jabłka

2 łyżki oliwy z oliwek

 

Wykonanie:

Kapustę siekamy nożem.

Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.

Jabłka myjemy i ścieramy na tarce.

Wszystkie składniki mieszamy z oliwą.

 

Najłatwiejsza surówka z kapusty kiszonej

 

sobota, 19 stycznia 2013, dorota20w
Komentarze
2013/01/19 20:11:19
Robię identyczną, zazwyczaj do ryby....
-
2013/01/19 20:39:21
Mikimama - zgadzam się do ryby w chrupiącej panierce idealna !
-
2013/01/19 22:39:27
Lubie z kiszonej kapustki. Ostatnio robię taką , jaką Atinka pokazywała,z dodatkiem kminku, coś wspaniałego :)
-
2013/01/19 23:27:56
Mniam, do ryby albo jajka sadzonego:) Uwielbiam!
-
2013/01/21 11:28:13
Też bardzo lubimy kiszoną kapustę Dorotko:). Nasza podstawowa surówka to taka z kapusty, marchewki, cebuli, oleju, soli i pieprzu:).










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...