Blog > Komentarze do wpisu

Rillettes z łososia

 

 

Rillettes do rodzaj pasty do smarowania chleba z francuskim rodowodem.

Dzisiaj przygotowałam wersję rybną.

Jest pyszna i świetnie będzie się prezentować na malutkich kromkach bagietki, pumpernikla czy ryżowych ciastek jako przystawka na świątecznym stole.

Jesli lubicie pasty rybne, polecam wam też:

Cytrynowo-jabłkowa pasta z tuńczyka

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z dorsza z papryką

Brandade – francuski krem z dorsza

 

 

 

Składniki:

350g świeżego łososia

3 łyżki posiekanego szczypiorku

2 łyżki masła

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Łososia oczyszczam z ości, oprószam solą i pieprzem i piekę 20 min w 180st lub gotuję na parze.

Studzę i oczyszczam ze skóry.

Mięso rozdrabniam widelcem (stopień rozdrobnienia wg upodobań), mieszam z masłem i szczypiorkiem.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

 

rillettes z łososia

wtorek, 04 grudnia 2012, dorota20w
Komentarze
2012/12/04 10:15:34
Uwielbiam łososia i chętnie powitam go ponownie w kuchni;)
-
2012/12/04 11:16:50
ja też uwielbiam :)
-
2012/12/04 11:21:24
Bardzo lubię :)
-
2012/12/04 11:26:20
Grace witam w klubie :)
-
2012/12/05 17:40:22
Uwielbiam wszelkiego typu pasty do chleba:) ....piękne zdjecia Dorotko:)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...