Blog > Komentarze do wpisu

Jak ugotować brukselkę




jak ugotowac brukselkę

 

 

 

 

Kliknij w link i przejdź do przepisu:

 

 

https://www.dorotasmakuje.com/2012/10/jak-ugotowac-brukselke/

 

 

 

...

 

poniedziałek, 15 października 2012, dorota20w
Komentarze
Gość: ola, *.dynamic.chello.pl
2012/10/15 06:38:18
brukselkę gotujemy bez przykrycia, żeby 'uszła z niej gorycz':)
-
2012/10/15 08:26:33
Zawsze uwielbiałam brukselkę i dziwiłam się tym, którzy jej nie lubią, jednak po zjedzeniu raz rozgotowanej (w szkole) stwierdziłam, że nie lubienie jej w takiej postaci jest w pełni uzasadnione. Taka zieloniutka jak Twoja jest przepyszna. Uwielbiam właśnie z bułką tartą, ale kiedyś przesmażyłam poszatkowaną jako dodatek do makaronu (wg przepisu Denisa Cottera) i była fantastyczna, może nawet fantastyczniejsza niż z bułką.
Pozdrowienia,
Ewa (Nobleva)
-
2012/10/15 09:47:42
dziewczyny bardzo dziekujęza te komentarze i rady !
pozdrawiam serdecznie
-
2012/10/15 12:13:33
Jakkolwiek by jej nie gotować ja ją lubię od zawsze:)
-
2012/10/15 12:53:54
niedawno, pierwszy raz kupiłam sobie pół kilo tych zielonych słodziaków i po ugotowaniu podpiekłam w piecu pod warstwą masła, parmezanu, bułki tartej i niewielkiej ilości prażonej cebulki :D pycha
-
Gość: Ania, *.173.33.132.tesatnet.pl
2012/10/15 14:02:37
Ja ugotowaną brukselkę podaję z podsmażonymi na maśle orzechami - laskowymi, albo włoskimi - nabiera wtedy wyjątkowego smaku. Polecam!
-
Gość: soulstorm-everywhere.blogspot.com, *.gigainternet.pl
2012/10/15 22:05:45
uwielbiam ugotowaną brukselkę, mogę jeść tonami!
-
Gość: Ala, *.dynamic.chello.pl
2013/02/11 22:28:35
ja gotuję brukselkę w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła, bez pokrywki. Po odcedzeniu można jeść jako dodatek do obiadu, bez dodatków typu bułka tarta, bo jest lekko natłuszczona masłem i nie jest gorzka.
-
2013/10/08 16:01:57
Wpadłem na pomysł, żeby na kolację dla dziewczyny ugotować coś z brukselką:)
Dzięki, za ten artykuł, bo mi osobiście jako facetowi bardzo mi pomógł, bo gotowałem ją pierwszy raz i wyszła bardzo dobra:)
-
2013/10/08 16:06:11
Barman a ja dziękuję za komentarz :)
-
Gość: Dora, *.ssp.dialog.net.pl
2013/11/04 12:53:37
brukselka - mniam, mniam!
Właśnie zastanawiałam się, co też można z nią smacznego zrobić i pomysły tu zamieszczone bardzo mi się podobają! Brukselkę ubóstwiam, a zwłaszcza teraz, kiedy jestem w ciąży bardzo często ją jem, bo zawiera dużo kwasu foliowego :)
pozdrawiam imienniczkę! :)
-
2013/11/04 13:21:30
Dora - życzę smacznego i gratuluję pięknego stanu, który sama jeszcze półtora mca temu przezywałam :)
-
Gość: eliza, *.static.ip.netia.com.pl
2015/12/08 15:13:51
Każdą kapustę należy odgotować, czyli pierwszą wodę po zagotowaniu wylać.Wówczas ni będzie szkodzić chorym na jelita. Co do brukselki, to należy odlać wodę po zagotowaniu dwa razy, wówczas nie będzie gorzka.
-
Gość: Barbarochka, *.centertel.pl
2016/12/17 15:57:42
Do osolonej wody w której gotuję brukselkę pojrojoną na połówki, dodaję szczyptę cukru,dzięki temu zachowa swój ładny kolor :-)
Dodaję także odrobinę sosu sojowego wtedy brukselka smakuje nawet dzieciom :-D
Brukselkę robię na 100 sposobów chociaż niektórych napewno już nie powtórzę ;-)
Moim ulubiomym jest na azjatycki styl.Ugotowaną brukselkę wrzucam na rozgrzany bezzapachowy olej kokosowy ,chwilę rumienię i wyłączam płomień.Kropię olejem sezamowym i dodaję prażone ziarna sezamu :-)
Polecam
-
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2018/06/24 14:22:23
Witaj Dorota Smakuje!



Przepis: Jak ugotować brukselkę został dodany do zeszytu:

Surówki i sałatki przez basia290857










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...