Blog > Komentarze do wpisu

Razowe kruche babeczki z kremem chrzanowym i pomidorkami cherry

 

 

To moja druga propozycja (tym razem wegetariańska) po babeczkach z kawiorem, nadzienia do wytrawnych kruchych babeczek.

Świetnie sprawdzają się jako eleganckie przekąski imprezowe.

 

Składniki:

24 razowe mini kruche babeczki - przepis i wykonanie podawałam tutaj

ok 5 łyżek twarożku naturalnego (może być taki z kubełka)

duża łyżka majonezu

mała łyżeczka chrzanu tartego

pomidorki cherry

liski rzeżuchy lub innych ziół np. tymianku czy bazylii

 

Wykonanie:

Twarożek naturalny mieszam z majonezem i chrzanem aż konsystencja będzie gładka.

Małą łyżeczka lub szprycą wyciskam krem chrzanowy do babeczek.

Na wierzchu kładę połówkę lub ćwiartkę pomidorka i listek rzeżuchy.

 

kruche babeczki

wtorek, 18 września 2012, dorota20w
Komentarze
2012/09/18 13:27:28
Bardzo ładne (już poprzednie podziwiałam). W końcu skuszę się na razową wersję babeczek (swoje robię bardzo podobnie, ale w wersji zwykłej). Pozdrawiam.
Aha, mam już "Włochów" przeglądam i nie mogę się nacieszyć.
-
2012/09/18 15:14:40
piękne apetyczne zdjęcia.
-
2012/09/18 15:41:24
Bardzo fajne, podobają mi się!
-
2012/09/18 17:58:11
Świetne na letnie przyjęcie:)
-
2012/09/18 19:46:15
dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Gosik, ja tez ciągle wertuje "Włochów" dzisiaj robiłam ich królika
-
2012/09/18 20:19:20
Swietne babeczki!
Chetnie wykorzystam ten przepis w najblizszym czasie :))










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...