Blog > Komentarze do wpisu

Sos jagodowy

 

 

Do leniwych, pankejków, racuszków, gofrów, klusków na parze, makaronu, lodów a nawet mięs.

 

Składniki:

1 szkl jagód

pół szkl wody

sok z jednej pomarańczy

1 łyżka rumu

3 łyżki cukru

pół łyżki mąki ziemniaczanej

 

Wykonanie:

Jagody opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć i wrzucić do rondelka. Dodać cukier i wodę, zagotować.

W soku z pomarańczy rozpuścić mąkę, dodać rum i wszystko wlać do jagód. Zagotować cały czas mieszając.

 

Sos jagodowy

 

 

sos jagodowy

czwartek, 12 lipca 2012, dorota20w
Tagi: jagody

Komentarze
2012/07/12 08:33:49
Musi być pyszny, pięknie wygląda, czuję tu ten aromat :)
-
2012/07/12 08:52:20
Pyszny i uniwersalny sos! Chyba najbardziej chciałabym go skosztować z jakąś porządną pieczenią... Mniam! :)
-
2012/07/12 09:30:16
od razu skojarzyło mi się z kluskami na parze! ;) zawsze jemy je z jagodami
-
2012/07/12 15:17:04
Świetny przepis, wygląda smakowicie
-
2012/07/12 16:31:16
dziekuję :)
-
2012/07/12 19:49:15
O tak do placuszków , pierogów, leniwych - mniaaam:)
-
2012/07/13 12:37:41
mniami:) ....i do goferów:)
-
Gość: , host8925210175.waldex.3s.pl
2012/08/07 16:24:25
PRZEPYSZNY!!!!! Zrobiłam go do bułeczek z jagodami smakował tak wyśmienicie że został dosłownie "wylizany" do ostatniej kropelki -i nie konieczne były tu bułeczki ;)













Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...