Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z wędzonej makreli

 

 

przepyszny klasyk

mniam

nic dodać

 

 

Zapraszam do Zbioru przepisów na pasty do chleba

 

 

 

 

Składniki:

wędzona makrela

1-2 ogórki kiszone

cebulka dymka ze szczypiorkiem

majonez

pieprz czarny świeżo mielony

 

 

Wykonanie:

Rybę oddzielamy od ości .

Ogórka kroimy w drobna kosteczkę.

Cebulę kroimy w drobna kosteczkę.

Rybę, ogórka i cebulę mieszamy z majonezem i szczyptą świezo mielonego pieprzu.


 

czwartek, 22 marca 2012, dorota20w
Tagi: ryby
Komentarze
2012/03/22 06:10:26
Mniam, mniam, wędzona makrela z ogórkiem, dla mnie bomba, ja robię pastę z makreli z jajkiem i kładę na wierzchu plastry ogórka kiszonego.
-
2012/03/22 06:48:35
Dokładnie! Pychota. A jaki chleb wspaniały widzę:)
-
2012/03/22 07:39:00
Bardzo lubię pastę z makreli - ma wspaniały smak. Ja dodatkowo dodaję jajka na twardo. Pycha!
-
2012/03/22 08:09:09
to faktycznie klasyk, a ja go jeszcze nie robiłam. Ale zrobię z miłą chęcią.
Przepiękne zdjęcia.
Ściskam wiosennie
Monika
-
2012/03/22 10:06:27
Z ogórkiem kiszonym nie robiłam pasty, zazwyczaj z czerwoną cebulką. Ale pomysł na makrelę mi sie podoba:)
-
2012/03/22 10:19:46
To klasyk, ale jak widzę w każdym domu robi się ja troszeczkę inaczej ...ale Twoja wersja bardzo mi się podoba:)
-
Gość: zupazgryzoni, *.dynamic.chello.pl
2012/03/22 11:12:47
Ja do tego dodaję jeszcze jajko na twardo w kosteczkę, a zamiast szczypiorku białą końcówkę pora - też w kosteczkę.
-
2012/03/22 11:34:56
Robię dokładnie taką samą :) Pyszna jest!
-
2012/03/22 13:10:49
Ja uwielbiam. W ogóle mogłabym jeść kanapki z samymi pastami :)
-
Gość: Magdalena Mazur, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/03/23 22:45:04
Fajna jest też wersja z dodanym białym serem :)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...