Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z twarożku z jabłkiem i wasabi


Pyszna! Łagodna i ostra zarazem.

Bardzo fajnie sprawdza się na śniadanie do świeżego pieczywa lub do grzanek.



Składniki:

1 kwaśne jabłko

20 dag twarogu

100ml jogurtu

1 łyżeczka pasty wasabi

szczypta soli


Wykonanie:

Ser rozrobić z wasabi i jogurtem.

Jabłko zetrzeć na tarce, dodać do twarogu, przyprawić szczyptą soli i dobrze wymieszać.

 


wtorek, 02 sierpnia 2011, dorota20w
Komentarze
2011/08/02 11:24:09
O to dziś chyba dla mnie ten twarożek ,wasabi na katar jak znalazł,:))Bardzo fajny pomysł zresztą jak zwykle:)
-
2011/08/02 11:35:16
To musi byc bardzo smaczne połączenie! Miłego dnia :)
-
2011/08/02 12:07:16
Mniam... uwielbiam twarog w kazdej postaci :) ta wersja musi byc odlotowa!
-
2011/08/02 14:12:51
No to mój syn, wielbiciel wasabi, byłby zachwycony.
-
2011/08/02 16:41:20
robię taki twarożek czasem ale wasabi jeszcze nie dodawałam:O może warto wypróbować
-
2011/08/03 09:56:48
ooo, fajna pasta! jakoś ostatnio mam ochotę właśnie na różnego rodzaju mazidła do pieczywa, tak więc trafiłaś jak znalazł!!!

Pozdrawiam
Monika
-
2011/08/08 11:28:02
świetny pomysł, bardzo dobre połączenie i idealne proporcje. bez soli też smakuje świetnie










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...