Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka ziemniaczana z marynowanym pstrągiem


Latem tego roku królują u mnie sałatki z młodych ziemniaków jako ekspresowe obiady.

Oto kolejna wersja – tym razem z rybą. Przygotowanie sałatki zajmuje 15 minut.



Składniki:

1 kg młodych, drobnych ziemniaków

pstrąg marynowany w zalewie octowej

pęczek koperku lub kopru włoskiego

sól

pieprz



Wykonanie:

Ziemniaki wyszoruj, włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj 10 minut pod przykrywką i odcedź ( będą miękkie ale muszą pozostać jędrne i nie rozpadać się).

Koper posiekaj drobno.

Rybę porozrywaj na kawałki.

Gorące ziemniaki połącz z koprem i rybą. Przypraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

 

 

sobota, 16 lipca 2011, dorota20w
Komentarze
2011/07/16 17:22:24
Świetna propozycja podania ryby z zalewy.Kochamy ryby, jeść,łowić oglądać:) Przyznam szczerze że mam w zamrażalce kilka pstrągów, mrożę bo nie robiłam ich nigdy w zalewie octowej-bardziej okonie,płotki itp:) ale będzie trzeba spróbować :) ślicznie pozdrawiam!
-
2011/07/16 21:22:19
Z taką ilościa koperku na młodych ziemniaczkach z chęcią bym zjadła
-
2011/07/17 01:11:19
ten pstrąg marynowany...
niepowtarzalna sałatka.
-
2011/07/17 08:04:51
Jak Ty to robisz, że zdjęcia sałatek (tym bardziej ziemniaczanych) wychodzą Ci takie piękne? :) Zazdroszczę talentu... :)
-
2011/07/17 11:17:21
Super! Uwielbiam ryby z marynaty! :)
-
2011/07/17 23:08:29
mmm kocham ziemniaki i ryby też a takie połączenia zawsze są super!
-
2011/07/18 12:30:21
Wygląda fantastycznie, to jest to co lubię najbardziej :).
-
2011/07/18 21:06:27
takiego pstrąga bym zjadł, zawsze zastanawia mnie, dlaczego ryby są takie drogie. Pozdrawiam.
-
2011/08/01 13:06:27
Wygląda przepysznie, zabieram się do wykonania mam nadzieję że smakuję tak jak wygląda :-)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...