Blog > Komentarze do wpisu

Szparagi na parze z bazyliowym pesto otulone szynką sojową

 

 

Sezon na szparagi powoli się kończy – korzystajcie !

Dzisiaj kolejny klasyczny przepis na szparagową przystawkę, wzbogacony sosem pesto i w wersji wegetariańskiej.

 

Składniki:

pęczek zielonych szparagów

1 opakowanie szynki sojowej

1 łyżeczka bazyliowego pesto

2 łyżki dobrej oliwy z oliwek

 

Wykonanie:

Zielonych szparagów nie trzeba obierać jeśli są młode. Jeśli mają twardsze końcówki można obrać je obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości lub odkroić koniec.

Szparagi włóż do parowara lub do pojemnika do gotowania na parze nad garnkiem z wrzątkiem, przykryj i paruj ok 6 minut.

Pesto wymieszaj z oliwą, skrop szparagi. Każdego szparaga owijaj plasterkiem sojowej szynki i układaj na talerzu.


 

poniedziałek, 13 czerwca 2011, dorota20w

Komentarze
2011/06/13 13:01:48
prezentują sie bardzo elegancko i kusząco.
-
2011/06/13 13:48:59
Bardzo wykwintne:)
-
2011/06/13 13:51:13
idealne na letnią przekąskę :)
-
2011/06/13 15:07:22
piękne zdjęcie ;]
podanie bardzo gustowne.
-
2011/06/13 18:38:24
Ślicznie i elegancko. Pysznie :)
-
2011/06/13 19:46:38
fajne jedzonko:)
-
2011/06/13 21:12:59
Prezentuje się rewelacyjnie, lecz ta szynka sojowa mnie jakoś nie przekonuje. Pewnie dlatego ze jeszcze nie miałam okazji jej próbować. Muszę koniecznie.
-
Gość: Noelka, afsw236.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/06/15 08:39:11
Dobry pomysł na przekąskę













Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...