Blog > Komentarze do wpisu

Jajka z koperkiem

 


Klasyka w czystym wydaniu.

Najprostszy i najsmaczniejszy sposób na efektowne jajka :)


Składniki:

jajka

majonez

sól, pieprz

świeży koper




Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.

Delikatnie wyjmujemy żółtka i ucieramy z majonezem przyprawiając solą i pieprzem. Mieszamy z posiekanym koperkiem.

Powstałą pastę szprycujemy lub nakładamy łyżeczką do połówek białek. Dekorujemy gałązkami koperku.


Jajka z koperkiem

Przepis włączam do Wielkanocnego spisu potraw gdzie zapraszam po inspiracje np. na inne faszerowane jajka.

piątek, 08 kwietnia 2011, dorota20w
Komentarze
Gość: jolanides, *.prox.pl
2011/04/08 11:44:20
Proste, smaczne i jak zwykle u Ciebie - pięknie się prezentuje!
-
2011/04/08 12:08:45
dziękuję :)
-
2011/04/08 13:07:34
Uwielbiam jajka,jest tyle wymyślnych przepisów z nimi w roli głównej,ale na takie z koperkiem bym nie wpadła:) mniam!
-
2011/04/08 13:11:35
Wyglądają cudownie, podoba mi się :)
-
2011/04/08 13:13:19
Prosto, pięknie, smacznie!
Wypróbuję napewno!
Pozdrawiam :)
-
2011/04/08 16:01:20
przez ten koperek kojarzą mi się z Asterixem :)
-
2011/04/09 08:07:49
Cudowne, uwielbiam koperek!
Piekny nagłówek bloga Dorotko! :)
-
2011/04/09 08:44:42
Robi się wielkanocnie :)
-
Gość: Noelka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/04/11 10:23:30
Rzeczywiście klasyka, ale jaka smaczna klasyka. To nigdy się nie nudzi.
-
2011/04/11 12:08:19
Klasyka, ale przez nas trochę zapomniana. Fajnie, że odświeżasz takie klasyczne przepisy :-)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...