Blog > Komentarze do wpisu

Jajka faszerowane kiełkami

 

Zaczął się kwiecień, do świąt Wielkanocy coraz bliżej, czas wyszukiwać świąteczne inspiracje :)

Jajka z kiełkami.

Bardzo prosty przepis, bardzo łatwy w wykonaniu a efektowny i pyszny.

 

Składniki:

jajka

majonez

sól, pieprz

kiełki – ja użyłam kiełków lucerny

 

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.

Delikatnie wyjmujemy żółtka i ucieramy z majonezem przyprawiając solą i pieprzem. Mieszamy z kiełkami (część zostawiając do dekoracji).

Powstałą pastę nakładamy łyżeczką do połówek białek. Dekorujemy kiełkami.

Jajka faszerowane kiełkami

poniedziałek, 04 kwietnia 2011, dorota20w
Komentarze
2011/04/04 11:09:52
fajny pomysł,smaczne i atrakcyjnie wygląda
-
2011/04/04 11:52:33
Ładniutkie, lubię faszerowane jajka pod każdą postacią :)
-
Gość: Noelka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/04/04 12:35:33
Proste, efektowne i zdrowe. Czy trzeba coś więcej?
-
2011/04/04 13:43:55
wyborne o każdej porze dnia :)
-
Gość: ana, *.devs.futuro.pl
2011/04/04 13:44:58
Pysznie wyglądają, zjadłabym z kiełkami brokuła.
-
2011/04/04 15:22:42
smakowite te jajeczka:)
-
Gość: jolanides, *.prox.pl
2011/04/04 15:25:52
Własnie hoduję kiełki sojowe, ale jakoś kiepsko się spisują. :)
-
2011/04/04 22:43:42
Uwielbiam kiełki i sobie je często wrzucam do sałatki,albo do jajek właśnie:)
Zjadłam wczoraj ostatnią porcję lucerny. Nastawiłam juz kolejne - mieszankę, słonecznik i por :)
-
2011/04/11 11:55:32
Ale fajne "gniazdeczka" :-)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...