Blog > Komentarze do wpisu

Zielona pasta kanapkowa

 

Uwielbiam awokado.

Cenię go zarówno za smak jak i za właściwości (moc witamin, minerałów i najlepszych dla zdrowia tłuszczy).

Polecam tę pyszną i łatwą w wykonaniu pastę kanapkową. U nas świetnie sprawdza się na śniadanie, jak również jako smarowidło do tartinek imprezowych.

 

Składniki:

1 dojrzałe awokado

1 jajko ugotowane na twardo

1 łyżeczka musztardy

2 łyżki jogurtu naturalnego

 

do pysznego zestawu polecam pełnoziarnisty chleb i kiełki lucerny

 

Wykonanie:

Awokado i jajko obieramy, wkładamy do malaksera zresztą składników. Miksujemy.


awikado sniadanie pasta kanapkowa

środa, 16 lutego 2011, dorota20w
Komentarze
2011/02/16 10:48:09
Robię taką samą pastę z tym,że zamiast musztardy daję majonez, muszę wypróbować Twój przepis.
-
2011/02/16 10:52:25
ja tez bardzo lubię majonez, ale czasami staram się z niego rezygnowac :P
musztarda plus jogurt i do tego jajo dają naprawdę pyszny zamiennik
-
2011/02/16 10:52:27
Wygląda przepysznie. Muszę się zebrać w sobie i wreszcie pamiętać o kupnie avocado.
-
2011/02/16 10:55:10
O, naprawdę pysznie wygląda. Awokado jadłam tylko raz, na świeżo, ale ostatnio widzę coraz więcej przepisów z jego udziałem: pasty, zupy, dipy, a nawet ciasta :) i mam coraz większą ochotę na niego. :)
-
2011/02/16 10:57:38
w Tesco co jakiś czas sa promocje awokado 2 w cenie jednego.
Zawsze wtedy robię duuży zapas.
Leżą sobie najniżej w lodówce nawet do 3 tygodniu - wyjmuję tylko systematycznie 1-2 na paterę w kuchni z owocami by sie dojrzewało.
-
2011/02/16 11:09:49
Musi wspaniale smakować.
-
2011/02/16 11:23:59
Kiełki lucerny uwielbiam! Awokado też, chociaż dawno u mnie nie było. Teraz nie za bardzo wiem czemu!
Takie pasty są najlepsze właśnie teraz, a te kolory przywołują w pamięci wiosnę, która mam nadzieję już niebawem się u nas objawi :)
pozdrawiam ciepło!
-
2011/02/16 11:29:11
Jakie piękne, wiosenne zdjęcie :)
-
Gość: jolanides, *.prox.pl
2011/02/16 11:32:20
Lubię z odrobina czosnku (pół ząbka), a na posmarowaną pasta kanapkę kładę ogórek kiszony albo jakąś marynatę. Samo awokado bezsmakowe zupełnie jak dla mnie.
-
2011/02/16 12:24:35
ten kolor...zawsze się uśmiecham na jego widok. To jutro na śniadanie samo zdrowie-awokado i z ziarnami chlebek..mmm..
-
2011/02/16 13:39:02
Tak smacznie zdrowo i zielono, aż mi wiosną zapachniało:)
-
2011/02/16 15:22:48
U mnie też ostatnio często awokado:)
-
2011/02/16 17:27:07
Podoba mi sie taka zielona pasta :)
-
2011/02/16 18:41:27
Następna pasta będzie z musztarda!
-
Gość: 88lenka88, 94.240.48.*
2011/02/16 23:34:27
Potrawy tak zielone, aż mi wiosną zapachniało, a za oknem mróz.
-
Gość: Noelka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/02/17 06:30:15
Chyba rzeczywiście uwierzę, ze idzie wiosna. Tak jakoś cieplej mi się zrobiło. A pastę zrobię na sobotę., do śniadania
-
2011/02/17 17:07:31
uwielbiam awokado i rozne pasty:)a te dzis napewno sprobuje :)
-
Gość: yoasia, *.dynamic.chello.pl
2011/02/17 23:11:23
Zastanawiam się jakim cudem pominęłam ten przepis!! Rozkosznie zielone i pyszne dzieło :D Jak nic zakup awokado w najbliższym czasie!
-
Gość: Biedr_ona, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/02/18 20:17:17
Po raz kolejny zielono mi! ;-)) Ten pyszniutki owoc jadłam, ale pasty nie ;-)

Fajny pomysł (jak zwykle u Ciebie) ;-)
-
Gość: Noelka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/02/21 09:15:37
I zrobiłam, smakowała nam, tak zrobiło się zielono, wiosennie, a za oknem mróz.
-
2011/03/07 20:41:23
Kolejny przepis na awokado, który mnie skusił, bo wreszcie wiem jak się za nie zabrać.










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...