Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z dorsza z papryką

 

Idealna na szybkie i oryginalne śniadanie dla znudzonych codzienną rutyną tych posiłków.

Pysznie smakuje!

Bardzo szybka do przygotowania pod warunkiem, że mamy świeży filet dorsza (lub innej ulubionej ryby z małą ilością ości) lub mrożony, ale wyjęty do rozmrożenia poprzedniego wieczora.

 

Składniki:

filet z dorsza

3 łyżki oliwy oliwy

1 łyżka masła

pół papryki zielonej

pół papryki żółtej

szczypta suszonego czosnku

pieprz, sól

 

pieczywo chrupkie

 

 

Wykonanie:

Z filetu usunąć ości (najłatwiej robi się to pęsetą), pokroić w sporą kostkę. Do małego rondla włożyć rybę razem z oliwą i masłem i smażyć ok 8-10 min na wolnym ogniu aż mięso zacznie się rozpadać. Zostawić do ostygnięcia.

Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z rybą, doprawić solą i pieprzem i czosnkiem.


Pasta z dorsza z papryką

środa, 12 stycznia 2011, dorota20w
Komentarze
2011/01/12 10:43:58
Bardzo zdrowe śniadanko. Brawo.
-
2011/01/12 13:11:46
Jestem miłośniczką wędzonej makreli,ale dorsz w tym zestawieniu,chyba będzie ciekawy.Zwłaszcza w towarzystwie takiego pieczywa :).
-
2011/01/12 20:25:14
Lubię takie jedzonko, zjadam z ekranu:)
-
2011/01/12 22:06:25
Pasta z dorsza? To musi być smaczne!! :)
-
Gość: Biedr_ona, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/01/13 13:11:33
Mrrrr rybka ;-D
-
2011/01/13 15:32:24
pyszne i zdrowe sniadanko:)
-
2011/01/19 11:23:31
uwielbiam rozne pasty :)










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...