Blog > Komentarze do wpisu

Cytrynowo-jabłkowa pasta z tuńczyka

 

Pyszna. Bardzo lubimy takie pasty.

Bardzo prosta w wykonaniu, z niewielkiej ilości składników.

Uwielbiam cytrynowy smak i zapach jaki daje skórka cytryny.

 

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym

1 jabłko

skórka starta z jednej cytryny

sok cytrynowy do smaku

pieprz świeżo mielony

2 łyżki jogurtu

1 łyżka majonezu

 

pieczywo chrupkie

 

Wykonanie:

Tuńczyka odsączamy, ścieramy do niego na dużych oczkach obrane jabłko, oraz skórkę z umytej cytryny na drobniutkich oczkach. Dodajemy pieprz, jogurt, majonez, delikatnie mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny wg uznania (np. 1 łyżka).

Cytrynowo-jabłkowa pasta z tuńczyka

czwartek, 18 listopada 2010, dorota20w
Komentarze
2010/11/18 10:57:56
brzmi smakowicie :)
-
2010/11/18 11:34:20
pasta z tuńczyka jak najbardziej znana i lubiana.. ale ten cytrynowy dodatek - ciekawa dla mnie nowośc.
-
2010/11/18 11:35:58
Popatrzyłam i nabrałam wielkiej ochoty na takie śniadanie. Drugie by to już co prawda było, ale i tak chcę. Chlebek taki i pastę taką. Mniam!
-
2010/11/18 12:06:46
Ciekawe dodatki, a ponieważ z tuńczykiem to ja sie kumpluję nie od dzisiaj, musze wypróbować Twoją propozycję ;]
-
2010/11/18 13:15:19
Muszę sprawdzić tą pastę.. Już takie standardowe dodatki do kanapek mi się znudziły :P
-
Gość: ula, *.elk.mm.pl
2010/11/18 15:05:04
intrygujący dodatek do pasty rybnej, chętnie spróbuję :)
-
2010/11/18 15:57:41
fajnie sie zapowiada taka pasta:) tunczyk, cytryna, jablko... musi dobrze smakowac?
-
2010/11/18 16:26:38
Lubię tuńczyka z jabłkiem i majonezem, reszty składników nigdy nie dodawałam, jednak nie omieszkam zamienić natki pietruszki, kukurydzy i szczypiorku które dotychczas towarzyszyły tej potrawie zamienić na proponowane przez Ciebie,,,,
-
2010/11/18 19:27:45
Lubię pasty z tuńczyka :) Z jabłkiem jeszcze nie próbowałam :)
-
2010/11/18 21:31:35
O, ciekawie brzmi :)) Lubię tez taki chlebek, jak na zdjęciu:)
-
2010/11/19 09:02:23
Pyszna, muszę wypróbować :)
-
2010/11/19 19:59:34
Pasta zrobiona i siedzi sobie w lodowce, co by smaki dobrze się przegryzly do jutra rana he he tak to sbie muszę tłumaczyć - powiem szczerze nie mogłam przestać na sprobowaniu jednej łyżki, zostalo sie niewielkie pół z tego co zrobiłam a była spora miseczka... mogę tylko polecić - PYCHA!!!
-
2010/11/19 22:19:57
Bardzo intrygujące połączenie.
-
2011/01/20 15:38:09
Czy ja wiem,czy tuńczyk to dobry pomysł na jedzonko np. na uczelnię..może nie tak silny aromat jak czosnek..no ale ryba to ryba.










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...