Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z grzybów leśnych


Bardzo bardzo lubię.


Składniki:

1 por

½ kg grzybów

1 świeże chilli

sól, pieprz

1 łyżka masła

1 ząbek czosnku

tymianek


Wykonanie:

Pora drobno szatkujemy, dusimy na maśle z odrobiną oliwy. Kiedy będzie miękki dodajemy rozdrobnione grzyby, przeciśnięty czosnek, poszatkowane chilli bez pestek i przyprawy. Dusimy 20-30 minut. Pastę można zmiksować na zupełną masę lub włączając mikser kilka razy pulsowo by zostały większe kawałki grzybów.

pasta z grzybów leśnych

wtorek, 28 września 2010, dorota20w
Komentarze
2010/09/28 09:03:30
Och ja też bardzo, bardzo lubię, ale obecnie nie mogę:)
-
2010/09/28 10:05:52
Dorota, Ty jesteś bardzo pracowitą kucharką! Codziennie nowy wpis i pyszne danie!

kuchennymidrzwiami.blogspot.com/2010/09/dzien-jabkaschab-podwojnie-jabkowy.html
-
2010/09/28 10:10:43
ale musi byc pyszna:) lesne grzybki sa pyszniutkie, mniam:)
-
2010/09/28 10:18:22
Zjadłbym kanapkę z taką pastą;-)
-
2010/09/28 12:00:59
Pasta z grzybów. Doskonały pomysł! Musi byc pyszna. Jak długo można przechowywac w lodówce? A zamrozić możńa?
-
2010/09/28 14:18:29
Też pewnie bardzo, bardzo bym polubiła :)
-
2010/09/28 14:21:55
to coś dla mojej Rodzinki, bo ja grzybów nie lubię (;
-
2010/09/28 18:07:40
Wspaniała! Przepadam za grzybami.
-
2010/09/28 18:11:33
Wpraszam sie na kromeczkę chlebka z tą pastą:)
-
2010/09/29 13:27:32
I ja poprosze kromke chlebka z taka pasta :) Musi byc niesamowicie aromatyczna...
-
2010/09/29 17:33:04
jaka ciekawa propozycja dla znudzonych zwykłymi śniadaniami :-) zdecydowanie muszę tego spróbować.
-
Gość: ula, *.elk.mm.pl
2010/11/11 10:42:18
już czuję ten zapach :D










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...