Blog > Komentarze do wpisu

Zapiekanka z kaszy gryczanej i sera

 

 

 

Składniki:

1 szkl kaszy gryczanek

1 duża cebula

1 łyżka skwarek ze słoninki

pieprz, sól

250g sera białego

duży kubek jogurtu greckiego

olej z pestek dyni

 

Wykonanie:

Cebulę szatkujemy, podsmażamy na oliwie, wkładamy do garnka, dodajemy skwarki, sól, kaszę i zalewamy 2 szkl wody, gotujemy i zostawiamy pod przykryciem aż kasza będzie miękka. Mieszamy kasze z pokruszonym białym serem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy jogurtem, posypujemy pieprzem. Zapiekamy ok 40 min. Przed podaniem polewamy aromatyczną oliwą z pestek dyni. Ja bardzo lubię z surówką zawierającą pomidory.

a

środa, 25 listopada 2009, dorota20w
Komentarze
Gość: ula, *.elk.mm.pl
2010/11/19 18:23:49
wyeliminowałabym skwarki, ale kasza w zapiekance - pychota :D
-
2010/11/21 18:59:43
kasza gryczana prazona czy też nie smakuje mi baardzo z każdym jednym dodatkiem a nawet sama ugotowana i podsmazona uwieeeeelbiam kaszę! a ten przepis koniecznie muszę wypróbować










































































Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów





Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...